Häst och ryttare

Halloj! :)

Idag tänkte jag skriva lite om hästens och ryttarens samarbete osv. Glöm inte att detta är min åsikt <3 jag talar inte för någon annan än mig själv <3

När du rider ska du tänka dig dom att du hoppar studsmatta, ibland kan man ju hoppa så att hoppet blir ett dubbelhopp, och du kanske egentligen bara skulle hoppa en gång, detsamma gäller när du rider hästen, ”hoppa” med, hitta rytmen, rör på höfterna fram och tillbaka, fram och tillbaka, våga testa, håll handen så, eller så, eller kanske sådär, testa dig fram.

Det ät aldrig hästens fel, det är min bestämda åsikt, hästen kanske har haft en dålig dag i hagen, eller du haft en i skolan eller på jobbet, om hästen inte lyssnar, är du säker på att du gör helt rätt? Lyssnar inte hästen när du tar ett tygeltag? Prova lirka eller plocka med handen, lägg en volt, eller be om hjälp. Hästen går inte fram för skänkeln, slå inte med spöt eller picka med sporrarna, start och stopp, stanna vid A, trava till E och lägg en volt och sen stannar du igen, eller be din tränare hjälpa dig, tränarna är ju faktiskt där för att just hjälpa DIG, dem är där för att hjälpa DIG i din utveckling med hästen, du betalar ju en tränare för att hjälpa dig med det du har svårt med.

Om hästen verkligen inte lyssnar på något, kanske den har ont, är trött, träningsverk, man vet ju själv när man varit i stallet hela dagen, redo att hoppa i säng vilken sekund som helst 😂

Mitt dressyrpass gick super idag! Rendy lyssnade super! Pigg, men ändå så lyssnade han😊

Hoppas ni har det bra! <3 Kram på er! <3

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>